5 Regles per Conquerir als teus Clients amb Email Màrqueting

5 Regles per Conquerir als teus Clients amb Email Màrqueting
15Juny
5 Regles per Conquerir als teus Clients amb Email Màrqueting

L'enviament de correus electrònics d'una empresa als seus clients és una de les primeres tècniques que el Màrqueting Digital va utilitzar per connectar amb ells i, a diferència del que molts creuen, aquest mecanisme per captar Leads i generar clients segueix estant vigent.
Per a ningú és un secret que la cultura del consumidor actual ha canviat dràsticament des que va arribar Internet. En ells s'ha creat el costum d'estar connectats la major part del dia. De fet, un estudi realitzat per Nielsen Norman Group, una empresa de Consultoria i investigació sobre el comportament de l'usuari, va revelar que el 80% dels consumidors només escaneja el seu correu electrònic. Un percentatge bastant alt, però que no garanteix l'obertura del correu. Per tant, deduïm que captar la major quantitat de clients possibles per aquesta via és tota una ciència que a poc a poc ens va ensenyant coses noves.

T'expliquem algunes regles d'or que t'ajudaran a complir els teus objectius:

1. Crea la sensació d'exclusivitat a l'usuari
Quan vagis a crear una campanya per al llançament d'un producte, un nou servei o una promoció per temporada, has de produir la sensació al receptor que és el primer en assabentar-se. Frases com "Estem pensant en tu!", "Creem una cosa que t'agradarà!", Són creades amb la intenció de personalitzar el correu.
Un dels avantatges de crear una campanya d'Email Màrqueting és que aquest és un canal perfecte per mantenir la privacitat i la comunicació amb el client, de manera que no hi ha intermediaris o qualsevol altre factor que alteri el que tu vols dir-li. No obstant això, això no és garantia de que el client et presti atenció o concreti el "call to action" ( "crida a l'acció") que demanes, per tant, neix la segona regla d'or.


2. Esforça't per crear una Newsletter atractiva
D'acord a un estudi realitzat per Nielsen Norman Group, es va demostrar que l'ús de Newsletters ha vingut evolucionant amb el pas dels anys. Els negocis en línia estan intentant fer servir més elements visuals en els seus dissenys, llocs web i Newsletter.
De manera que, una altra de les regles per aprofitar el Email Màrqueting, és aprendre a fer servir el recurs visual i la usabilitat en el disseny de les Newsletters, per tal de cridar l'atenció del subscriptor o potencial client.
Des de fa temps, l'ús d'imatges deixar de ser un recurs complementari o decoratiu. Són, de fet, un aspecte clau a l'hora de generar un disseny atractiu, original i personalitzat per a cada segment de client.
Fins fa poc podíem veure Newsletters acompanyades de petites imatges en miniatura per complementar el text, sent aquest últim el que intentava cridar l'atenció del disseny. Però com ja ho vam dir, l'usuari és menys textual i se sent més a gust amb dissenys atractius, que tinguin menys text i més imatges suggerents.
Així que, si estàs dissenyant la teva primera Newsletter, no oblidis aquesta regla essencial per treure el màxim profit de la teva campanya d'Email Màrqueting.


3. Crea una campanya d'Email Màrqueting per a les dates especials
Si ja tens una base de dades prou substanciosa com per enviar Newsletter de forma massiva, llavors considera enviar-les en dates especials. No tens ni idea del profit que pots extreure, sempre i quan entenguis quina és l'etapa del "Buyer Journey" dels teus subscriptors i el comportament dels usuaris en el teu lloc Web.


4. Optimitza les Newsletters per als usuaris mòbils
Si hi ha una característica que hem de ressaltar l'usuari mòbil és la impaciència que té en entrar a llocs web des del seu equip i, davant d'això, el percentatge d'obertura de la teva campanya d'Email Màrqueting pot ser bastant descoratjador.
Per la nostra banda, des de GiroStaff, recomanem el següent:

• Suma-li importància als CTA ( "call to action") de les teves Newsletter: Sempre han estat importants perquè és el mitjà pel qual s'aconsegueix les conversions. Però pel que fa a l'usuari mòbil, és un aspecte encara més important perquè en el teu disseny has de garantir que el CTA sigui prou visible.
• Preocupa't per aplicar un disseny 100% "responsive" en cas que estiguis apuntant als dos tipus d'usuaris (mòbil i de PC).
• Esforça't per ser el més curt i precís possible. L'usuari mòbil, generalment, està en moviment, és a dir, mentre revisa el seu telèfon, està caminant cap a l'oficina, fent exercici, veient TV, parlant amb amics, etc. Per tant, cal tractar d'enviar el missatge sent simple.
• El mateix succeeix amb l'assumpte del correu electrònic. En un equip mòbil no es mostra el títol complet, així que el que has de dir, has de fer-ho en les primeres 3 o 4 paraules.

5. Missatge segmentat per a cada tipus de subscriptor o client
Com cinquena i última regla d'or per aprofitar el Email Màrqueting, hi ha el missatge correcte per a cada tipus de client. Per comprendre què és el que vol o què és el que busca l'usuari en el teu lloc web i, d'acord al seu comportament, crear una base de dades segmentada per generar missatges personalitzats i efectius.
Una manera de segmentar la llista de subscriptors és mitjançant les diferents etapes del "embut de vendes", és a dir: Descobriment, Consideració, Decisió. Per a cada cas s'ofereix contingut, promocions, productes diferents.
Qualsevol estratègia de Màrqueting Digital o "Inbound Màrqueting" busca aportar valor real a l'usuari o potencial client. Si la teva intenció és vendre productes o serveis, has de deixar de banda la idea de crear necessitats. Més aviat has d'aprendre tot sobre com acabar amb les necessitats que ja posseeix el consumidor.

replica longines
A GiroStaff podem ajudar-te a crear Campanyes d'Email Màrqueting efectives.

 

GiroStaff Consulting

 

© Copyright 2024 GiroStaff . Tots els drets reservats