Errors que s'han d'evitar en fer Publicitat en Xarxes Socials

Errors que s'han d'evitar en fer Publicitat en Xarxes Socials
26Gener
Errors que s'han d'evitar en fer Publicitat en Xarxes Socials

1. No definir un Pla de xarxes socials
Un negoci o marca necessiten d'una presència a les xarxes socials més importants i que aquesta guardi coherència tant en continguts com en el visual, per això el tenir un Pla Estratègic per a l'ús d'aquest recurs publicitari virtual és clau.
El públic de xarxes socials és de poc temps d'atenció, per això el avorrir amb textos i introduccions llargues i poc rellevants és una forma de perdre-ho. Has de ser clar, concís i alhora atreure'ls aprofitant totes les eines que ofereixen llocs com Facebook, Twitter i Instagram, entre d'altres.
Les teves Xarxes Socials no han de ser espais separats d'altres presències a la xarxa, sinó de complementar tant entre si com amb la resta del contingut virtual que fas servir, com ara la teva pàgina web, per això has de crear un ecosistema que les connecti entre si de la forma més natural possible sense caure en incoherències.


2. No determinar quin és el teu públic objectiu
Cada persona és el seu propi món i cada negoci o marca ha de saber a qui vol atraure mitjançant l'ús de publicitat, per això abans de fer publicitat en xarxes socials necessites definir quin és el teu públic objectiu.
Una vegada que saps quin és el teu públic objectiu, aprofita les eines que Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, snapchat i altres xarxes socials ofereixen als negocis per presentar publicitat personalitzada per a cada usuari que s'ajusti al perfil que busques i desitges atraure.


3. Creure que tenir molts "Likes" és igual a tenir molts clients
Algunes empreses, en el seu afany per mostrar que tenen molts seguidors a les seves xarxes socials, acaben realitzant accions com comprar fans o publicar continguts que res tenen a veure amb el seu enfocament, només per guanyar likes i atreure massivament seguidors. El resultat d'aquestes accions és que les seves xarxes creixen, però s'omplen de persones que no tenen interès en els productes i serveis que ofereix l'empresa.
Deixa de enfocar-te en els números i comença a enfocar-te en les persones. En lloc de preocupar-te per quantes persones et segueixen, preocupa't per saber qui et segueixen, què fan, què necessiten, què volen, com et van conèixer, per què et segueixen, etc.

4. Publicacions de baixa qualitat i ús d'hams
A l'publicitar en Xarxes Socials voleu atreure clics i per a això necessites que els teus avisos siguin de qualitat i interessants, el mateix per al contingut de les teves perfils, però has d'evitar l'ús mètodes enganyosos per incentivar que els usuaris donin clic, és una pèssima estratègia i et podria fins i tot costar sancions per part dels algoritmes de les xarxes socials.
Inverteix en imatges de bona qualitat i vídeos de nivell professional, això ajudarà a que els clients sentin més confiança a l'hora d'adquirir els teus productes i serveis. En el cas d'Airbnb, per exemple, vam veure com la plataforma va aconseguir desenganxar gràcies a que va entendre la importància de generar confiança als seus clients a través de fotografies de qualitat.
Així mateix, tal com en la vida real, la confiança és una cosa que costa guanyar i és molt fàcil de perdre. L'ús d'hams enganyosos (clickbait) per portar els usuaris a donar-li clic al teu publicitat els va enfurismar i difícilment et donaran una altra oportunitat. Sigues honest amb els teus clients, no els enganyis per aconseguir un like, un clic o una venda. Centra't en construir relacions duradores.


5. Publicar només informació comercial
Hi ha diferents tipus d'objectius que pots perseguir a través dels teus estratègies de màrqueting en xarxes socials: educar, posicionar marca, millorar l'engagement, fidelitzar, vendre, etc.
No et limitis només a generar informació comercial. Aprofita la versatilitat de les xarxes socials per construir continguts interessants i de valor que et permetin guanyar la confiança dels teus clients. Recorda que, els continguts són la base del teu estratègia digital.
Hi ha diferents tipus de contingut que pots generar: vídeos, articles, infografies, ebooks, podcasts, webinars, imatges, etc. Una combinació adequada dels diferents formats et permetrà aconseguir els objectius que et planteges.

6. Excés o manca de publicacions
Quan i què publicar? Tota marca que es publiciti en Xarxes socials necessita tenir una presència constant però que no s'avorreixi al seu públic, trobant un equilibri per no aclaparar-los amb un excés de publicacions ni perdre'ls per falta de constància.
Diversos estudis de màrqueting han determinat quantes publicacions a la setmana són les indicades segons cada xarxa social, quin tipus de continguts són els més atractius i fins i tot quins dies i a quina hora és més convenient realitzar-les. No obstant això, és important que facis seguiment als teus estratègies i vagis trobant què és el que millor funciona per al teu negoci.

7. No interactuar amb els teus clients
Una de les característiques més valuoses de les xarxes socials és que són un mitjà multidireccional, que permet generar noves formes d'interacció entre l'empresa i els seus clients.
Si un client es pren la molèstia de deixar un comentari o fer una pregunta a les seves xarxes socials, ha d'estar disposat a respondre i oferir atenció oportuna perquè no se senti ignorat.
Internet està ple de perfils socials que només es dediquen a publicar informació, però ignoren per complet als seus clients i seguidors, perdent la valuosa oportunitat de crear comunitat i retenir clients.


8. No inverteixi
Si bé és cert que hi ha diverses eines a les xarxes socials que pot aprofitar de forma gratuïta, també és cert que només obtindrà els resultats que espera si està disposat a invertir.
La bona notícia és que la publicitat en xarxes socials és molt més barata que en altres mitjans i pot fer experiments per optimitzar les seves campanyes al màxim, aconseguint resultats efectius amb poc pressupost.
Però no només hauria d'invertir en anuncis per promocionar els seus productes i serveis; També és important que inverteixi en un bon disseny dels seus perfils a les xarxes socials i en la creació de continguts de valor per al seu públic objectiu.


9. No et preocupis i no segueixis
Un cop hagi establert el seu públic objectiu, el seu pla de xarxes socials i les seves publicacions, només té preparat l'1% de la feina, tot i això, molts es descuiden pensant que només amb publicitar a les xarxes socials estan a punt.
Pareu atenció a les reaccions dels seus clients potencials, mantingui un registre del que és i el que no atreu l'atenció, estudiï als seus competidors i tingui una persona dedicada a l'administració de les seves xarxes.
No preocupar-se quan es fa publicitat a les xarxes socials és un error costós, sempre és necessari innovar i millorar, i els seus clients seran la millor font d'informació per saber el que està fent bé i el que necessita corregir.
La publicitat a les xarxes socials és essencial en aquests temps, però això no vol dir llançar-se al màrqueting digital sense saber el que estem fent. Estudiï, sol·liciti ajuda de professionals i, per favor, no cometi cap dels errors dels que parlem avui.

GiroStaff
Consultoria d'Empreses

 

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats