Claus de la selecció de mercats internacionals

Claus de la selecció de mercats internacionals
20Abril
Claus de la selecció de mercats internacionals

Està comprovat que una de les funcions en què existeix un major risc de fracàs del departament d'exportació de l'empresa és en la selecció de mercats internacionals. Això explica que quan es pregunta a una empresa sobre els seus mercats objectiu s'ofereix un llistat enorme de països.

Fa uns anys, es va associar aquesta circumstància a una excessiva ambició comercial, "aquests volen vendre en tot el món" exclamem atònits quan una petita o no tan petita empresa ens va lliurar la seva interminable llista de països.

... Amb el temps hem après que aquell llistat no era en realitat una ambició excessiva, sinó una falta de criteri per triar un mercat objectiu, ja que és molt habitual que les empreses siguin conscients de les seves pròpies possibilitats i saber què es poden o no permetre i això passa per saber que no ...

Per aquest motiu, per evitar aquesta dispersió en el treball de selecció de mercats internacionals, és necessari seguir una sèrie de passos que ens garanteixin que, al final, ens quedarem com a molt amb una llista de pocs països (si són dos millors que tres) .

Els deixem alguns claus:


1. Determina el teu avantatge competitiu. Hem d'esser conscients que quan ens posem a treballar sobre el terreny haurem de lluitar contra la famosa frase "i que fas tu que no facin els altres". Així que, abans de quedar-se en blanc i no saber que respondre, treballa com és a l'aportació real i el més sostenible possible de l'empresa al mercat.
2. Estudia bé la competència. La competència determina les nostres vides com nosaltres influïm en la dels nostres competidors. Convivim tots a la mateixa habitació (el mercat), així que haurem de veure, a cada país, qui serà ser nostre veí (competidor) i estudiar les nostres possibilitats davant d'ells.
3. Estudia el dinamisme dels països objectiu. Tracta de trobar mercats amb un mínim de dinamisme. No es tracta solament de veure els números macro d'importació de la partida tarifària, hi ha altres factors que ens poden donar noves pistes, per exemple els "controladors clau" del nostre negoci, és a dir els factors que tiran del nostre sector.
4. Les barreres d'accés. No t'oblidis de les facilitats d'accés al mercat. No vagis a estrellarte contra un muro que al final no pot saltar. Si les dificultats són excessives, o si existeixen barreres d'entrada molt altes, oblideu-ho, aquest mercat no és per a tu. No t'embarquis en batalles que no pots
5. I per últim. Els recursos propis. Seu amb el responsable financer de l'empresa, els que sabem com estem de recursos, i realitza un anàlisi realista dels recursos amb què comptem i què podem permetren´s o no. Si no hi ha diners per anar a tres fires a l'any i fer cinc viatges de prospectiva, no abordar els projectes amb molts països, millor centrar-se en un determinat país i posar "tota la carn a la graella", estalviarà diners i molèsties a la vostra empresa.
En fi, com veus són uns pocs consells a seguir, si volem fer el procés de selecció de mercats internacionals de manera efectiva i amb l'èxit dels grans.

GiroStaff

Consultoria d'Empreses
 

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats