La captació de contactes, tot un repte amb l'entrada en vigor del RGPD

La captació de contactes, tot un repte amb l'entrada en vigor del RGPD
23Abril
La captació de contactes, tot un repte amb l'entrada en vigor del RGPD

Una de les obsessions dels departaments comercials de les empreses és la captació de contactes de clients potencials. Per a això s'utilitzen diferents fórmules, que complint amb la LOPD, informaven al client que les seves dades havien de ser tractats. Però la captació de contactes serà més complicada amb l'entrada en vigor del RGPD, cosa que ja hem vist per a comunicacions amb els nostres clients a través de WhatsApp.


Per a la captació d'un lead o contacte és imprescindible que aquesta persona hagi acceptat prèviament la política de privacitat de l'empresa i el consentiment informat del tractament de les seves dades per part de la mateixa. I és aquí on l'arribada del RGPD ho posa una mica més complicat per a les empreses.


Posem un exemple molt senzill. La captació d'adreces de correu electrònic podia fer-se plantejant un sorteig, oferint un descompte si es subscrivien a la nostra newsletter, etc. en què a més se'ls informava que les seves dades havien de ser tractats. Ara aquest tipus de tècniques ja no seran possibles.


Si es pot seguir recopilant leads que s'inscriguin a la nostra Newsletter, però no s'han d'oferir descomptes en els pròxims comandes per fer-ho. Una cosa similar passa quan un client es dóna d'alta en un servei. Per defecte no podran estar marcades caselles on el client dóna el seu consentiment per rebre comunicacions comercials.


Tampoc es podrà realitzar una acció negativa, és a dir, haver de marcar la casella corresponent si no es volen rebre comunicacions comercials. El propietari de les dades sempre haurà de realitzar una acció perquè quedi constància de forma fefaent que ha donat el seu consentiment per al tractament de les dades.


D'aquesta forma els sortejos i promocions que moltes vegades s'han realitzat per a la captació de contactes deixen de ser vàlids, almenys si no volem enfrontar-nos a una sanció que s'endureixen de forma notable amb l'arribada el proper 25 de maig del RGPD.

Si vols assessorament en relació a l'entrada en vigor del RGPD no dubtis en contactar amb nosaltres.


www.girostaff.com
 

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats