Les comercialitzadores Elèctriques independents posseeixen ja un 10% dels clients domèstics i pimes

Les comercialitzadores Elèctriques independents posseeixen ja un 10% dels clients domèstics i pimes
26Juliol
Les comercialitzadores Elèctriques independents posseeixen ja un 10% dels clients domèstics i pimes

Les comercialitzadores independents 'van captar' a un de cada cinc clients que van canviar de companyia en el primer trimestre d'aquest any, consolidant així la 'batalla' en el negoci de la llum a Espanya.
En concret, aquestes comercialitzadores, que ascendeixen a un total de més de dos centenars, encara que a penes unes desenes d'elles tenen activitat, van aconseguir passar a integrar a les seves llistes a gairebé 196.000 dels més de 876.000 consumidors que van optar per canviar de companyia en els tres primers mesos de 2018, segons dades internes d'una elèctrica independent als quals ha tingut accés Europa Press.
Aquestes xifres llancen així que més del 22% dels clients que van canviar de companyia en el mercat liberalitzat el segment de baixa tensió -domèstic i pimes en aquest període van optar per una d'aquestes empreses.
El negoci de comercialització elèctrica per a clients domèstics va ser liberalitzat el 2003, tot i que fins a 2014 tot just s'havien registrat moviments destacables en aquest sentit, amb pràcticament la totalitat de la 'borsa' de clients en mans de les 'grans' elèctriques (Endesa, Iberdrola, Naturgy, EDP i Viesgo).
A Espanya hi ha més de 29 milions de punts de subministrament d'electricitat, dels quals més del 60% corresponen al mercat lliure, que ha anat guanyant quota en els últims anys a passos de gegant a l'regulat.
Així, en els últims quatre anys, les elèctriques independents han elevat la seva quota en el mercat de baixa tensió del 6% fins a arribar al 9,6% al tancament del passat mes de març, superant els 1,7 milions de clients.
Les comercialitzadores independents que més estan creixent o que estan protagonitzant el canvi són companyies com Fenie, Holaluz, Gesternova, Audax, Alcanzia, Aldro o Factor Energia.


És la guerra

La 'guerra' comercial en el sector energètic s'ha ampliat més fins i tot amb la irrupció en els últims temps de petrolieres com Cepsa, Repsol o Galp, que ja han entrat o han anunciat la seva irrupció en el mercat de llum i gas.
En el cas de Cepsa, ja es va llançar el passat mes de gener amb Cepsa Llar a la comercialització de llum i gas residencial, mentre que Repsol va adquirir a finals del mes de juny actius de generació a Viesgo, així com la seva comercialitzadora de llum i gas , amb una cartera de prop de 750.000 clients.
En el cas de Galp, va segellar al març un acord estratègic amb la comercialitzadora independent Podo, fundada pels empresaris Eugenio Galdón i Joaquín Coronado, per entrar en el seu accionariat amb una participació del 25% i convertir-se en subministrador a llarg termini de gas.
Aquesta aliança permet així a la comercialitzadora independent oferir un producte combinat d'electricitat i gas, un pas natural en el seu pla de negoci per seguir creixent mitjançant l'accés a una major base de clients potencials i una oferta més completa.
 

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats