8 motius que t'indiquen que necessites un Interim Manager a la teva empresa

8 motius que t'indiquen que necessites un Interim Manager a la teva empresa
26Juny
8 motius que t'indiquen que necessites un Interim Manager a la teva empresa

L'entorn empresarial modern és cada vegada més exigent i davant els creixents reptes que enfronten les Organitzacions, no hauria de sorprendre que moltes organitzacions prenguin mesures en aparença extremes per afrontar conjuntures. Quan el canvi és una necessitat urgent i la vostra organització no està segura de com generar la tan vital transformació que es requereix, és el moment de considerar la possibilitat de recórrer a un Interim Manager.


De què us estem parlant? Simple. Es tracta de la incorporació temporal en l'organització d'un individu amb expertesa gerencial. A aquests se'ls coneix com Interim Managers, o Gerents Interins. Es tracta de líders experimentats que són capaços de dirigir una empresa a través de períodes de canvis i transformacions, proveint estabilitat davant de qualsevol tipus d'eventualitat, des de la pèrdua d'un gerent antic, fins a proveir habilitats especialitzades amb les quals l'organització no compta internament.


Cal considerar que normalment se'ls contracta per períodes curts, de tres a nou mesos, amb la intenció d'ajudar a l'empresa a superar una situació de risc o per implementar una estratègia. Les característiques d'aquest tipus de talent són la velocitat, experiència, enfocament als resultats, la seva capacitat de transferir coneixements, objectivitat en avaluar la empresa i la seva capacitat d'influir en l'estratègia i executar-la.


Però tot i que la majoria de les grans empreses entenen el concepte de l'Interim Manager, moltes encara no han internalitzat quan s'ha de recórrer a un. Quines són les raons per les quals hem de recórrer a un d'aquests especialistes?


Canviar la forma en què opera una empresa sol tenir un impacte significatiu sobre les seves capacitats operatives. Un canvi dins d'un departament tan vital com Recursos Humans, pot tenir un efecte important en les finances, per exemple. I no podem oblidar l'efecte que pot tenir la implementació de noves tecnologies. En implementar un nou sistema en l'empresa heu de preguntar-vos si teniu la capacitat i expertesa interna per garantir que la transició es pot fer sense problemes. Si la resposta és negativa, llavors és possible que hagueu recórrer a un Interim Manager amb les habilitats i coneixement per introduir els canvis sense risc d'afectar la productivitat.


Un gerent antic deixa l'organització o malaltia


Per a una empresa no hi ha res millor que comptar amb talent que es va formar dins de l'organització. No obstant això, els canvis són part de la vida i de vegades les circumstàncies poden afectar el treball diari de la vostra empresa. Quan un gerent amb experiència es malalta o decideix abandonar l'empresa sense previ avís, això pot generar una disrupció important. En aquests casos, davant la impossibilitat d'aconseguir un reemplaçament permanent en poc temps, un Interim Manager pot suplir aquesta absència. Així, es pot mantenir a l'equip unit, els projectes en marxa i implementar la visió estratègica del negoci mentre s'aconsegueix un reemplaçament permanent.


Esteu passant per una transformació important


Moltes organitzacions no tenen la capacitat interna per transformar el seu negoci, sense afectar les operacions quotidianes. Si la vostra organització no en té, és un signe que necessiteu contractar una Interim Manager.
El interí pot prendre el lideratge en projectes vitals per aconseguir la transformació. Malgrat que el vostre negoci pugui semblar molt diferent als altres, podem assegurar que hi ha molts individus experts en oferir solucions a circumstàncies similars.


Un projecte gran amenaça d'afectar l'operativa


No és estrany que les empreses emprenguin grans projectes que no són part de la seva tasca habitual. En aquests casos, els gerents tendeixen a canviar el seu enfocament per enfrontar aquest gran projecte o campanya, el que els allunya del control de les operacions diàries del negoci. En aquests casos pot ser necessaris acudir a un recurs extern per mantenir la salut de l'activitat operativa.
Un Interim Manager, amb experiència en alta gerència, pot donar-vos una solució àgil per cobrir aquest tipus d'eventualitats.


En fusions o adquisicions de l'empresa


Si la vostra organització serà adquirida o adquirirà a una altra, esteu enfrontant un repte important que requerirà molta feina extra. Cal unificar els recursos, estandarditzar els processos i implementar nous sistemes, tant a nivell operatiu com en les finances, vendes, màrqueting, etc.
Davant un escenari de canvi tan radical, en què canvia el disseny mateix de l'empresa, amb nous accionistes o propietaris, és possible que un Interim Manager, ajudi a fer més simple la transició i a assolir resultats i millores en poc temps.


Esteu fallant en l'execució de projectes

Quan s'ha tornat un hàbit el fallar en projectes pot ser difícil donar la volta a la situació. Això és comparable amb el futbol. Si veieu que l'equip està en una ratxa de derrotes i no sabeu com frenar-la, potser sigui necessari un canvi urgent d'entrenador.

Si els vostres empleats fixos no tenen la capacitat o experiència per recuperar per si mateixos els resultats en els projectes que estigueu executant, 1 Interim Manager podrà fer-ho. Un parell d'ulls frescos podran veure amb més facilitat on estan les fallades i implementar els correctius per donar la volta a la situació.

Teniu manca de talent intern

Amb els avenços tecnològics actuals i els canvis en l'ecosistema empresarial, molts negocis es queden enrere. La necessitat de contractar persones amb habilitats especialitzades per introduir noves tecnologies creix i no hi ha manera d'obtenir el talent necessari ràpidament.

En aquest cas, si el negoci no pot contractar a un executiu de temps completi per salvar aquesta bretxa, el Interim Manager pot cobrir aquesta posició mentre s'arriba a una solució més permanent, ja sigui a través de la formació interna o noves contractacions.

Necessiteu dissenyar una nova estratègia

De vegades el problema no és que estigueu implementant canvis, que us falli el talent per diversos motius o que no pugueu complir amb els objectius en els vostres projectes. De vegades, el problema és que ni tan sols teniu clara la direcció que ha de prendre el negoci davant d'una conjuntura.

En aquests moments, no són poques les organitzacions que recorren a l'ajuda d'un especialista extern. Algú que miri al negoci amb absoluta objectivitat i que identifiqui què fer i dissenyi l'estratègia per fer-ho. Aquesta persona és el Interim Manager.

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats