L'autoconsum per a un habitatge de 100 m2 té un cost de 4.000 euros i es rendibilitza entre 5 i 7 anys

L'autoconsum per a un habitatge de 100 m2 té un cost de 4.000 euros i es rendibilitza entre 5 i 7 anys
26Febrer
L'autoconsum per a un habitatge de 100 m2 té un cost de 4.000 euros i es rendibilitza entre 5 i 7 anys

Molts consumidors estan donant el pas d'apostar per l'autoconsum fotovoltaic arran del constant augment del preu de l'electricitat, així com per l'aprovació del Reial decret llei de mesures contra la pobresa energètica.

Amb l'objectiu de fer encara més senzill el procés, diverses empreses han signat ja acords amb entitats bancàries per al finançament. Gràcies a això, particulars i comunitats de veïns es podran beneficiar d'unes condicions molt favorables per passar-se a l'autoconsum fotovoltaic i poder subministrar l'energia elèctrica necessària per a la seva llar amb independència. 

L'inversió ronda els 4.000 € i es rendibilitza a curt termini

En els darrers anys s'ha experimentat un increment continu en els preus de les factures elèctriques i tot apunta que prossegueixi així. El cost d'una instal·lació fotovoltaica destinada a l'autoconsum d'un habitatge de 100 m2 ve a rondar els 4.000 €, que es rendibilitzen de mitjana entre els 5 i 7 anys i que proporciona una independència enfront de les constants pujades.

L'acord amb Entitats Bancàries permetrà als clients o comunitats de veïns finançar aquesta quantitat en còmodes terminis i a un baix interès perquè la instal·lació sigui perfectament assumible.

El mercat de l'autoconsum residencial és una indústria enorme en expansió. Només el 2017 el sector fotovoltaic va créixer un 145% a Espanya. En els propers anys, l'autoconsum i la generació distribuïda tindran un impacte rellevant en el PIB estatal. No volem únicament fer-nos lloc en el panorama energètic nacional, sinó que GiroStaff Consulting vol ajudar a impulsar la transició energètica a la qual farem front en els propers anys.

Perfil de l'usuari d'autoconsum elèctric espanyol

Gairebé el 90% de les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic són de propietaris d'habitatges unifamiliars de més de 100m2, de mitjana edat i amb una despesa mensual de llum superior a 100 €. Tot i que els particulars encapçalen la instal·lació de panells fotovoltaics per a l'autoconsum, cada vegada són més les comunitats de veïns i les empreses que aposten per això a causa del gran estalvi elèctric.

Segons anàlisis realitzades, el perfil actual de l'autoconsum a Espanya correspon, en un 60% dels casos, a habitatges d'entre 100 i 200 m2. El 20% serien habitatges la superfície va dels 50 als 100m2 i el 16%, a aquelles de més de 200m2. Respecte a la distribució dels habitatges que aposten per l'autoconsum al nostre país, el 73% d'elles tenen 2 o més plantes.

Respecte a la despesa en llum que venien abonant, la majoria s'enfrontava mensualment a factures d'imports entre mig i elevats. Així, la meitat pagava mensualment entre 50 i 100 euros de llum, i el 40% més de 100 €.

© Copyright 2022 GiroStaff . Tots els drets reservats